Babeczki makowe na białkach

Składniki:

200 g białek jaj

100 g maku

100 ml mleka

80 g mąki pszennej

20 g mąki ziemniaczanej

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki erytrolu

Przygotowanie:

Mak zalać ciepłym mlekiem i odstawić. Białka zmiksować na sztywną pianę ze słodziłem, dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz namoczony mak i zmiksować do połączenia składników. Masę przełożyć do foremek na muffinki, mi wyszło 20, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 25-30 minut. Przechowywać w zamknietym pojemniku, bo szybko wysychają. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Babeczki makowe na białkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s