Kotlety jaglane z warzywami

Składniki:

100 g kaszy jaglanej

200 g odgotowanych grzybów

1 jajko

40 g otrębów

20 g słonecznika łuskanego

1/2 małej cebuli

3 plasterki sera żółtego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w 1 i 1/3 szklanki osolonej wody, a następnie wymieszać z pozostały mi składnikami (oprócz sera) i przyprawami. Uformować 12 kotlecików i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Plasterki sera przekroić na 4 części i ułożyć po kawałku na każdym kotleciku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Kotlety jaglane z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s