Składniki:
100 g kaszy jaglanej
200 g odgotowanych grzybów
1 jajko
40 g otrębów
20 g słonecznika łuskanego
1/2 małej cebuli
3 plasterki sera żółtego
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Kaszę ugotować w 1 i 1/3 szklanki osolonej wody, a następnie wymieszać z pozostały mi składnikami (oprócz sera) i przyprawami. Uformować 12 kotlecików i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Plasterki sera przekroić na 4 części i ułożyć po kawałku na każdym kotleciku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Super się prezentują.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo smakowite, a nie rozpadły się podczas pieczenia?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Piekły się bez problemu, ale myslę, że ze smażeniem byłby problem
PolubieniePolubienie