Pianka jagodowa z aquafaby

Składniki:

ok. 160 g wody z ciecierzycy, ze słoika 540 g

100 g jagód

1 banan

1 łyżeczka żelatyny

8 ciasteczek oreo

2 łyżki erytrolu

Przygotowanie:

Jagody podlać 2 łyżkami wody i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać żelatynę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Do wody z ciecierzycy dodać słodzidło i zmiksować na puszystą pianę. Do piany dodać jagody i rozgniecionego banana, zmiksować, przełożyć do 4 pucharków i w każdym zatopić po 2 ciasteczka oreo. Schłodzić w lodówce. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s