Jagodnik jogurtowy

Składniki:

300 g jagód

400 g jogurtu naturalnego

2-3 łyżki żelatyny

2 łyżki erytrolu albo innego słodziła

ok. 100 g herbatników

250 g borówek

1 opakowanie galaretki bez cukru

Przygotowanie:

Jagody podlać niewielką ilością wody i zagotować. Żelatynę zalać 1/3 szklanki wody, a kiedy spęczenieje podgrzać i wymieszać z jagodami do rozpuszczenia. Przestudzić. Jogurt zmiksować z wystudzonymi owocami. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wlać masę i posypać borówkami. Wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, a kiedy zacznie tężeć wylać na ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

7 uwag do wpisu “Jagodnik jogurtowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s