Kurki marynowane z miodem

Składniki na 8 słoiczków 250 ml:

1,5 kg kurek

zalewa:

6 szklanek wody

1 szklanka octu

3 łyżki cukru

3 łyżki miodu

2 łyżki soli

1 cebula

1 marchewka

2 łyżeczki pieprzu

8 ziarenek ziela angielskiego

4 liście laurowe złamane na pół

Przygotowanie:

Kurki oczyścić i wrzucić na osolony wrzątek, kiedy woda ponownie się zagotuje odcedzić i przełożyć do słoiczków. Marchewkę i cebulę pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki zalewy i zagotować. Grzyby zalać zalewą, do każdego słoika włożyć po 1 ziarenku ziela angielskiego, kawałek liścia laurowego i kilka krążków marchewki i cebuli, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s