Ryba w sosie porowym

Składniki:

400 g fileta z ulubionej ryby (u mnie molwa – dorszowata)

1 średni por

po pół zielonej i czerwonej papryki

1 fenkuł

1 mały jogurt naturalny

pieprz ziołowy

czosnek niedźwiedzi

jarzynka

1/2 kalafiora

Przygotowanie:

Pora i fenkuła posiekać i wrzucić do garnka. Podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić 5 minut. Rybę pokroić w kostkę, posypać pieprzem ziołowym i suszonym czosnkiem niedźwiedzim i dodać do pora razem z pokrojoną w kostkę papryką. Całość dusić około 20 minut. Doprawić do smaku, zdjąć z palnika i kiedy przestanie się gotować wlać jogurt. Wymieszać.

Kalafiora partiami rozdrobnić w blenderze i wysypać na patelnię. podlać niewielka ilością wody, posypać solą i smażyć przez 10 minut często mieszając. Podawać z sosem rybnym. Smacznego 🙂

ryba w sosie porowym

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji 230 kcal.

Węglowodany 20,3 g

Tłuszcze 2,5 g

Białko 30,8 g

 

5 uwag do wpisu “Ryba w sosie porowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s