Indyk w warzywach

Składniki:

360 g fileta z indyka

2 cebule

1/2 cukinii

3 łodygi selera naciowego

100 g koncentratu

czubryca czerwona

czosnek niedźwiedzi suszony

czosnek w proszku

pieprz ziołowy

jarzynka

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę i posypać przyprawami. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić do rondla z grubym dnem, podsmażyć chwilę i dodać mięso. Obsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, selera posiekać. Warzywa dodać do mięsa. Dusić razem 15 minut. Koncentrat wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do mięsa. Dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Potrawka

6 uwag do wpisu “Indyk w warzywach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s