Ryba z brukselką

Składniki:

330 g fileta z ryby (u mnie zębacz smugowy)

1/2 pora (zielona część)

1/2 czerwonej papryki

200 g brukselki

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Pora i paprykę pokroić, wrzucić do garnka i podlać 1/3 szklanki wody. Rybę pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Z brukselki odciąć końcówki i usunąć wierzchnie liście, a następnie kapustki podzielić na listki i dodać do ryby. Dusić jeszcze 10-15 minut i doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Ryba z brukselką

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji 160 kcal.

Węglowodany 12 g

Tłuszcz 2,8 g

Białko 21,9 g

3 uwagi do wpisu “Ryba z brukselką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s