Spaghetti z pulpecikami i grzybami

Składniki:

1 średnia cebula

1/2 kg podgrzybków

1 mały jogurt naturalny

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

pieprz, jarzynka

250 g makaronu spaghettki pełnoziarnistego 

pulpety:

500 g mięsa mielonego

kawałek pora

1 jajko

2 ząbki czosnku

czubryca czerwona

pieprz ziołowy

pieprz czarny

jarzynka

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyścić, pokroić i odgotować w osolonym wrzątku przez 5 minut. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej patelni, dodać grzyby i podsmażyć razem 5 minut. Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym porem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i przyprawami, formowa małe pulpeciki i dodać do grzybów. Całość podlać 2 chochelkami wody z gotowania makaronu, posypać natką pietruszki i dusić około 15 minut. Sos doprawić do smaku, zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować, wlać jogurt i wymieszać. Podawać z makaronem. Smacznego 🙂

7 uwag do wpisu “Spaghetti z pulpecikami i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s