Gulasz warzywny z jackfruitem

Składniki:

1 puszka jackfruita

1 mała cukinia

1 cebula

1/2 czerwonej papryki

150 g białej kapusty

5 łyżek sosu teryiaki

3 łyżki sosu sojowego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka mielonego imbiru

sos chili

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir, podsmażyć minutę, dodać jackfruita razem z zalewą, pokrojona w kostkę cukinię i paprykę i poszatkowaną kapustę. Dodać sos sojowy, sos teryiaki i sos chili. Wymieszać i dusić 15-20 minut. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Dżakfrut (jackfruit, owoc drzewa bochenkowego): 230g / 218 kcal
  • Ryż biały: 400g / 520 kcal
  • Cebula: 100g / 40 kcal
  • Cukinia: 200g / 34 kcal
  • Czosnek: 10g / 14 kcal
  • Papryka: 70g / 21 kcal
  • Kapusta: 151g / 37 kcal

884 kcal łącznie
Węglowodany: 196 g
Tłuszcze: 2 g
Białko: 17 g

442 kcal / porcja
Węglowodany: 98 g
Tłuszcze: 1 g
Białko: 8 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

6 uwag do wpisu “Gulasz warzywny z jackfruitem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s