Składniki:
1 puszka jackfruita
1 mała cukinia
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
150 g białej kapusty
5 łyżek sosu teryiaki
3 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonego imbiru
sos chili
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir, podsmażyć minutę, dodać jackfruita razem z zalewą, pokrojona w kostkę cukinię i paprykę i poszatkowaną kapustę. Dodać sos sojowy, sos teryiaki i sos chili. Wymieszać i dusić 15-20 minut. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje
- Dżakfrut (jackfruit, owoc drzewa bochenkowego): 230g / 218 kcal
- Ryż biały: 400g / 520 kcal
- Cebula: 100g / 40 kcal
- Cukinia: 200g / 34 kcal
- Czosnek: 10g / 14 kcal
- Papryka: 70g / 21 kcal
- Kapusta: 151g / 37 kcal
884 kcal łącznie
Węglowodany: 196 g
Tłuszcze: 2 g
Białko: 17 g
442 kcal / porcja
Węglowodany: 98 g
Tłuszcze: 1 g
Białko: 8 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
moje smaki!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Warto spróbować, mojemu mężowi akurat nie posmakowało 😉
PolubieniePolubienie
Przeważnie raz w miesiącu robię taki gulasz. Tylko ostatnio cukinia wyszła mi gorzka
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mi też się kiedyś zdarzyła gorzka, psuje cały smak
PolubieniePolubienie
Napiszę króciutko-pysznie🌶🧅🧄🥗
Serdeczności zostawiam😀💛
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie