Naleśniki z tuńczykiem

Składniki:

100 g mąki

1 szklanka mleka

1 jajko

2 łyżeczki bazyliowego pesto

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

farsz:

200 g ugotowanych ziemniaków

1 puszka tuńczyka w wodzie

100 g sera białego

50 g skyru

sól, pieprz

Przygotowanie:

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Ziemniaki i ser utłuc lub przecisnąć przez praskę. Dodać odsączonego tuńczyka i skyr, przyprawić i dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki i składać w trójkąty. Naleśniki podsmażyć na suchej patelni z obu stron. Smacznego 🙂

8 uwag do wpisu “Naleśniki z tuńczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s