Składniki:
70 g makaronu
1 biała kiełbaska
150 g odgotowanych grzybów
kawałek czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
50 g jogurtu
1/2 szklanki białego wina
sól, pieprz
chili
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Kiełbasę wyjąć z osłonki, rozdrobnić. Podsmażyć na patelni spryskanej olejem. Dodać grzyby, pokrojona paprykę, a po kilku minutach przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i wlać wino. Posypać solą, pieprzem i odrobiną chili. Kiedy płyn odparuje dodać natkę pietruszki i makaron, zdjąć z palnika, wlać jogurt, wymieszać i od razu podawać. Smacznego 🙂

Składniki
- Biała kiełbasa: 100g / 305 kcal
- Makaron: 70g / 254 kcal
- Papryka: 30g / 9 kcal
- Grzyby: 150g / 33 kcal
- Jogurt naturalny: 50g / 29 kcal
- Czosnek: 8g / 11 kcal
641 kcal łącznie
Węglowodany: 62 g
Tłuszcze: 25 g
Białko: 34 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
Pyszna propozycja na makaron, ale ja bym tylko kolor kiełbaski zmieniła bo nie przepadam za białą kiełbasą;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja najbardziej lubię pieczoną albo z grilla, ale i tu daje radę 🙂
PolubieniePolubienie