Farfalle z kiełbasą i grzybami

Składniki:

70 g makaronu

1 biała kiełbaska

150 g odgotowanych grzybów

kawałek czerwonej papryki

2 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

50 g jogurtu

1/2 szklanki białego wina

sól, pieprz

chili

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Kiełbasę wyjąć z osłonki, rozdrobnić. Podsmażyć na patelni spryskanej olejem. Dodać grzyby, pokrojona paprykę, a po kilku minutach przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i wlać wino. Posypać solą, pieprzem i odrobiną chili. Kiedy płyn odparuje dodać natkę pietruszki i makaron, zdjąć z palnika, wlać jogurt, wymieszać i od razu podawać. Smacznego 🙂

Składniki

  • Biała kiełbasa: 100g / 305 kcal
  • Makaron: 70g / 254 kcal
  • Papryka: 30g / 9 kcal
  • Grzyby: 150g / 33 kcal
  • Jogurt naturalny: 50g / 29 kcal
  • Czosnek: 8g / 11 kcal

641 kcal łącznie
Węglowodany: 62 g
Tłuszcze: 25 g
Białko: 34 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

2 uwagi do wpisu “Farfalle z kiełbasą i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s