Składniki:
150 g makarony, u mnie farfalle
2 białe kiełbasy
1/2 czerwonej papryki
1/2 kulki mozzarelli light
1/2 pora
100 g jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/2 szklanki białego wina
sól, pieprz
słodka papryka
sos chili
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Pora posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać rozdrobnioną kiełbasę bez osłonki i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do kiełbasy, posypać przyprawami, skropić sosem chili, podlać winem i smażyć do odparowania płynu. Zdjąć z palnika. Wymieszać z makaronem i jogurtem, przełożyć do naczynia do zapiekania i posypać startą mozzarellą. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Szybkie i proste danie. Nie robiłam jeszcze takiego 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Właśnie zainspirowałaś mnie do wykorzystania kiełbasy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Do tej pory kojarzyła mi się tylko ze świętami, a tu proszę, można i na obiad w zwykły dzień 😉
PolubieniePolubienie
Kochana Kasiu
Pysznie, syto, zdrowo🥘🍝🌶🧄🧅🥬
Pozdrawiam cieplutko
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie