Makaron zapiekany z kiełbasą i porem

Składniki:

150 g makarony, u mnie farfalle

2 białe kiełbasy

1/2 czerwonej papryki

1/2 kulki mozzarelli light

1/2 pora

100 g jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

1 cebula

1/2 szklanki białego wina

sól, pieprz

słodka papryka

sos chili

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Pora posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać rozdrobnioną kiełbasę bez osłonki i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do kiełbasy, posypać przyprawami, skropić sosem chili, podlać winem i smażyć do odparowania płynu. Zdjąć z palnika. Wymieszać z makaronem i jogurtem, przełożyć do naczynia do zapiekania i posypać startą mozzarellą. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

6 uwag do wpisu “Makaron zapiekany z kiełbasą i porem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s