Babka dyniowa

Przepis z IG @fit przepisy od Baletnicy

Składniki:

2/3 szklanki upieczonej i startej na tarce dyni
2 jajka
szklanka mąki (mix: ryżowa, owsiana, kukurydziana)
1/3 szklanki ksylitolu lub cukru kokosowego (lubicie bardziej słodkie ,dodajcie więcej )
spora garść rodzynek
trochę mniej niż pół szklanki roztopionego oleju kokosowego lub masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:
Jajka i ksylitol zmiksować aż powstanie piana, dodać masło i dynię. Następnie mąkę, proszek i cynamon. Dobrze wymieszać, pod koniec dodać rodzynki. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka.

5 uwag do wpisu “Babka dyniowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s