Przepis z IG @fit przepisy od Baletnicy
Składniki:
2/3 szklanki upieczonej i startej na tarce dyni
2 jajka
szklanka mąki (mix: ryżowa, owsiana, kukurydziana)
1/3 szklanki ksylitolu lub cukru kokosowego (lubicie bardziej słodkie ,dodajcie więcej )
spora garść rodzynek
trochę mniej niż pół szklanki roztopionego oleju kokosowego lub masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Jajka i ksylitol zmiksować aż powstanie piana, dodać masło i dynię. Następnie mąkę, proszek i cynamon. Dobrze wymieszać, pod koniec dodać rodzynki. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka.
Piękny dyniowy kolorek, aż kusi o spróbowanie. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Pięknie się prezentuje i niezbyt trudna w wykonaniu ta babeczka:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się, polecam 🙂
PolubieniePolubienie