Wegetariański chao fan

Składniki:

150 g ryżu

1 opakowanie tofu, u mnie naturalne marynowane w chili

1 słoik kiełków fasoli mung

garść grzybów mun

100 g zielonego groszku, mrożony

1/2 czerwonej papryki

1 cebula

2 jajka

sos sojowy

sos chili

sól, pieprz

Przygotowanie:

Ryż ugotować w 1,5 szklanki wody, można też wykorzystać resztki z poprzedniego obiadu. Grzyby mun namoczyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać groszek i pokrojone w paseczki grzyby, podsmażyć. Paprykę i tofu pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię razem z odsączonymi kiełkami fasoli, wymieszać, polać sosem sojowym i sosem chili, podsmażyć 2 minuty i dodać ryż. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wylać na osobną patelnię, podsmażyć do ścięcia cały czas mieszając. Jajka dodać do ryżu, całość wymieszać i od razu podawać. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Wegetariański chao fan

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s