Twarogowe bułeczki drożdżowe

Składniki:

300 g mąki

250 g sera białego

2 jajka

50 g drożdży

1/2 szklanki mleka

3 łyżki cukru

ulubione owoce lub marmolada

Przygotowanie:

Drożdże wymieszać z mlekiem i łyżeczką cukru. Do miski wsypać mąkę, dodać przeciśnięty przez praskę ser oraz wyrośnięty zaczym. Jajka ubić z cukrem i dodać do pozostałych składników, dokładnie wymieszać z na jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wrośnięte ciasto rozwałkować, podzielić na kwadraty, na każdy nakładać po łyżce jagód i sklejać bułeczki. Wstawić do ziemnego piekarnika i ustawić temperaturę 180 stopni. Piec do zrumienienia. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Twarogowe bułeczki drożdżowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s