Kotleciki rybne

Składniki:

400 g filetów rybnych

100 g mrożonego groszku

1 jajko

kawałek zielonej papryki

1 paczka mrożonych warzyw

200 g ryżu

1 cebula

sól, pieprz

curry

kurkuma

sos sojowy

2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Rybę rozdrobnić w blenderze, dodać groszek, drobno posiekaną paprykę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, 2 łyżki sosu sojowego. Całość wymieszać i uformować kotleciki. Upieczone w piekarniku będą fit, usmażone będą chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku.

Ugotować ryż. Cebulę zeszklić, dodać warzywa na patelnię, podsmażyć, skropić sosem sojowym, przyprawić i wymieszać z ryżem. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s