Babeczki bananowe bez jajek

Składniki:

100 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sody
2-3 łyżki słodziła
2 dojrzałe banany
20 ml oleju, u mnie z orzechów włoskich
100 g jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Dodać dodać rozgniecione widelcem banany, jogurt i olej. Zmiksować.
Masę rozłożyć do foremek na muffinki. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s