Składniki
1,5 kg pałek z kurczaka
masło
śmietana
marynata:
2 łyżki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1/2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki oleju
2 łyżki octu winnego
3-4 łyżki ketchupu
2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Pałki z kurczaka przełożyć do miski i dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed pieczeniem wyłożyć na blaszkę i na każdym kawałku mięsa ułożyć po łyżeczce masła i śmietany. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W trakcie pieczenie udka przekręcić. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Już mi pachnie ziołami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie