Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
1 puszka czerwonej fasoli
2 cebule
1 jajko
3-4 ząbki czosnku
1 kromka czerstwego chleba
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
czarny sezam
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Chleb namoczyć. Fasolę odsączyć. Mięso wymieszać z cebulą, fasolą, jajkiem, odciśniętym chlebem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Ciasto francuskie rozwinąć i wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć mięso mielone, zwinąć i pokroić na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto naciąć i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopi i piec około 30-40 minut, aż ciasto się zezłoci. Podawać na ciepło. Smacznego 🙂
pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kradnę przepis,bo wygląda niesamowicie!!! Mniam. Miłego dnia!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wow! Niesamowicie podoba mi się ten pomysł 🙂 jeszcze nigdy nie robiłam tak mielonego mięsa.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wszystkie składniki mam, więc koniecznie muszę spróbować!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie