Mielone w cieście francuskim

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej

1 puszka czerwonej fasoli

2 cebule

1 jajko

3-4 ząbki czosnku

1 kromka czerstwego chleba

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

czarny sezam

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Chleb namoczyć. Fasolę odsączyć. Mięso wymieszać z cebulą, fasolą, jajkiem,  odciśniętym chlebem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Ciasto francuskie rozwinąć i wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć mięso mielone, zwinąć i pokroić na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto naciąć i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopi i piec około 30-40 minut, aż ciasto się zezłoci. Podawać na ciepło. Smacznego 🙂

mielone w cieście francuskim

Andrzejkowa uczta 2

9 uwag do wpisu “Mielone w cieście francuskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s