Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka marchewki z groszkiem
1 mała czerwona cebula
15 dkg szynki
10 dkg sera żółtego
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i wyłożyć nim formę do muffinek. Marchewkę z groszkiem osączyć i nałożyć po łyżce do każdej babeczki. Szynkę drobno pokroić, cebulę posiekać i również nałożyć do babeczek. Wierzch posypać startym żółtym serem i przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂
ciekawe, zazwyczaj babeczki jem na słodko, pyszny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie coraz częściej wytrawne bo słodkie nie mają wzięcia 😉
PolubieniePolubienie
szybkie i pyszne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję ☺
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Słodkie babeczki- nie, na słono i ostro- zawsze:)
Smacznie pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja słodkie tez bardzo lubię, ale słone szybciej znikają 🙂
PolubieniePolubienie
Super pomysł! Też lubię robić babeczki wytrawne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie