
Składniki:
50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka
gałązka estragonu
1 mała cebulka
oliwa
sól i pieprz
kasza z warzywami:
1 szklanka kaszy bulgur
1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l)
1 cebula
1 cukinia
20 dkg pieczarek
20 dkg mrożonej fasolki szparagowej
1/2 łyżki pasty paprykowej
sól, pieprz
słodka papryka
Przygotowanie:
Rybę osuszyć, skropić solą i pieprzem, obłożyć listkami estragonu i krążkami cebuli. Skropić oliwą i włożyć do woreczków do smażenia.

Cebulę zeszklić na patelni, wsypać kaszę i dodać pokrojone warzywa, cukinię, pieczarki i fasolkę. Całość zalać pomidorami i 1 szklanką wody, dodać pastę paprykową, przykryć i dusić około 20 minut aż kasza wchłonie płyn i zmięknie. Doprawić do smaku.

Rybę smażyć na suchej patelni, na średnim ogniu, po około 7 minut z każdej strony. Podawać z kaszą. Smacznego 🙂

Pyszna propozycja 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
bardzo lubię bulgur i rybą też nie pogardzę 🙂 pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja bulgur poznałam niedawno, ale za to pokochałam od pierwszego spróbowania 🙂
PolubieniePolubienie