Ziołowa ryba z kaszą bulgur

Składniki:

50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka

gałązka estragonu

1 mała cebulka

oliwa

sól i pieprz

kasza z warzywami:

1 szklanka kaszy bulgur

1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l)

1 cebula

1 cukinia

20 dkg pieczarek

20 dkg mrożonej fasolki szparagowej

1/2 łyżki pasty paprykowej

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Rybę osuszyć, skropić solą i pieprzem, obłożyć listkami estragonu i krążkami cebuli. Skropić oliwą i włożyć do woreczków do smażenia.

torebka do smażenia

Cebulę zeszklić na patelni, wsypać kaszę i dodać pokrojone warzywa, cukinię, pieczarki i fasolkę. Całość zalać pomidorami i 1 szklanką wody, dodać pastę paprykową, przykryć i dusić około 20 minut aż kasza wchłonie płyn i zmięknie. Doprawić do smaku.

bulgur

Rybę smażyć na suchej patelni, na średnim ogniu, po około 7 minut z każdej strony. Podawać z kaszą. Smacznego 🙂

DSC_5549

5 uwag do wpisu “Ziołowa ryba z kaszą bulgur

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s