Cannelloni z kurczakiem

Składniki:

200 g makaronu cannelloni

1 filet z kyrczaka

1 cebula

1/2 czerwonej papryki

200 g gotowanych grzybów

sól, pieprz

sos beszamelowy:

2 ząbki czosnku

50 g mąki

50 g masła

2 szklanki mleka

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka, paprykę, cebulę, czosnek i grzyby zmielić w maszynce albo rozdrobnić w blenderze. Doprawić solą i pieprzem. Rurki makaronowe nadziewać farszem i układać w naczyniu do zapiekania.

Masło rozpuścić w rondlu, wyspać mąkę, dokładnie wymieszać i wlać szklankę mleka. Mieszać, aż zacznie gęstnieć, wlać resztę mleka, doprawić solą, pieprzem i gałką. Kiedy sos zgęstnieje zalać nim makaron. Wierzch posypać natką pietruszką i przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Cannelloni z kurczakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s