Boczek pieczony

Składniki:

1 kg boczku ze skórą

3 ząbki czosnku

1 łyżka musztardy francuskiej

1/2 łyżki musztardy sarepskiej

ocet balsamiczny

maggi

sos chili

wędzona papryka

mielony kminek

majeranek

sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso ponacinać i nadziać plasterkami czosnku. Skropić octem balsamicznym, maggi i sosem chili, dodać musztardę, posypać przyprawami i powstałą mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić do lodówki do następnego dnia, a następnie piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia odkryć, żeby boczek się zrumienił. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s