Ciekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho 🙂 W sam raz na upalne dni 🙂
Składniki
biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm
2 małe kubeczki śmietany 18% z Piątnicy
30 dkg truskawek
2-3 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania
Wg sprawdzonego przepisu upiec biszkopt z 5 jajek na tortownicy o średnicy 26 cm. Jeszcze ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, na spodzie rozsmarować 1 kubeczek śmietany, rozłożyć truskawki, posypać 1 łyżką cukru i rozsmarować śmietanę z drugiego kubeczka. Przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru. Smacznego 🙂
Jedna uwaga do wpisu “Biszkopt ze śmietaną i truskawkami”