Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

Ciekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho 🙂 W sam raz na upalne dni 🙂

Składniki

biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm

2 małe kubeczki śmietany 18% z Piątnicy

30 dkg truskawek

2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Wg sprawdzonego przepisu upiec biszkopt z 5 jajek na tortownicy o średnicy 26 cm. Jeszcze ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, na spodzie rozsmarować 1 kubeczek śmietany, rozłożyć truskawki, posypać 1 łyżką cukru i rozsmarować śmietanę z drugiego kubeczka. Przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru. Smacznego 🙂

Jedna uwaga do wpisu “Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

Dodaj komentarz