Bagietka z masłem oliwkowym

Składniki:

2 bagietki

3 łyżki masła

2-3 ząbki czosnku

2 łyżki oliwek

świeże zioła, u mnie oregano i szałwia

sól i pieprz

Przygotowanie:

Oliwki posiekać bardzo drobno i rozgnieść, wymieszać z miękkim masłem, posiekanymi ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Bagietkę ponacinać i w nacięcia włożyć masło. Zawinąć w folie aluminiową i grillować około 10 minut.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s