Potrawka ryżowa z dorszem

Składniki:

70 g ryżu

150 g fileta z dorsza

100 g szparagów

1/2 małej marchewki

kawałek czerwonej papryki

100 cukinii

kawałek pora

1 ząbek czosnku

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu teryiaki

2 łyżki sosu słodkie chili

przyprawa do ryb

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko (na 1 część ryżu 2 części wody). Warzywa pokroić i poddusić kilka minut, a następnie dodać pokrojoną w kostkę rybę oprószoną przyprawą i całość podsmażyć około 5 minut. Sos sojowy, sos teryaki i sos chili wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa wymieszać z ryżem i sosem. Smacznego 🙂

9 uwag do wpisu “Potrawka ryżowa z dorszem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s