Gulasz warzywny

Składniki:

1 puszka białej fasoli

1 puszka krojonych pomidorów

50 g szpinaku

2 łodygi selera naciowego

1/2 cukinii

kawałek pora

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

ostry sos chili

Przygotowanie:

Fasolę razem z zalewą wlać do garnka. Cukinię pokroić w półplasterki, pora i selera w krążki i dodać do fasoli, wlać pomidory, dodać przyprawy i gotować 20 minut. Dodać szpinak i gotować jeszcze 5 minut. Podawać np. z kaszą. Smacznego 🙂

Bigos warzywny

 

Reklama

3 uwagi do wpisu “Gulasz warzywny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s