Pieczarki z indykiem

Składniki:

4 duże pieczarki do faszerowania

100 g fileta z indyka

4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej

1/2 kulki mozzarelli

sól, pieprz

zioła prowansalskie

masło

natka pietruszki

Przygotowanie:

Z pieczarek usunąć ogonki. Filet z indyka pokroić w drobną kostkę, podobnie jak ogonki z pieczarek, dodać kaszę i startą na tarce mozzarellę. Doprawić, wymieszać i nałożyć do kapeluszy. Na wierzchu każdej pieczarki ułożyć po plasterku masła, całość posypać pieprzem i posiekana natką pietruszki. Pieczarki zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny. Smacznego 🙂

pieczarki z indykiem

Reklama

10 uwag do wpisu “Pieczarki z indykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s