Składniki
1 filet z kurczaka
1/2 brokuła
1/2 cukinii
1/2 bakłażana
1 cebula
100 g świeżych kiełków fasoli mung
sól, pieprz, curry, słodka papryka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania przepisu:
Fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawami i razem z posiekaną cebulą wrzucić do rondla, podsmażyć. Cukinię i bakłażana pokroić w kostkę, różyczki brokuła pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości warzyw, doprawić do smaku. Garnek zdjąć z palnika, wrzucić opłukane kiełki i wymieszać. Smacznego 🙂
Kasieńko
Apetycznie wygląda Twoje danie i tak zapewne smakuje, mniam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie