Składniki
0,5 kg schabu
1 pęczek białych szparagów
papryka bez skóry w zalewie
sól, pieprz
cukier
do panierki:
bułka tarta
3-4 łyżki jogurtu
1/2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Schab pokroić na plastry i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe części. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru i wrzucić szparagi na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂
Kasiu pyszny obiadek przygotowałaś na niedzielę 😉 ze szparagami jeszcze nie jadłam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Ja testuję szparagi z różnymi daniami, najbardziej smakują mi zielone 🙂
PolubieniePolubienie
Pysznie wyglądają 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Białe szparagi ładnie się prezentują, ale jednak nie smakują tak jak zielone 🙂
PolubieniePolubienie