Roladki schabowe ze szparagami

Składniki

0,5 kg schabu

1 pęczek białych szparagów

papryka bez skóry w zalewie

sól, pieprz

cukier

do panierki:

bułka tarta

3-4 łyżki jogurtu

1/2 łyżki majonezu

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe części. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru i wrzucić szparagi na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂

5 uwag do wpisu “Roladki schabowe ze szparagami

Dodaj komentarz