Składniki:
polędwica z dorsza, po kawałku na osobę
1 młoda cukinia
1 pęczek zielonych szparagów
1 średni por
1 marchewka
sól, pieprz
curry
przyprawa do ryb
olej
Przygotowanie:
Kawałki dorsza obsypać przyprawą do ryb i odłożyć. Pora posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, wrzucić na średnio rozgrzaną oliwę, posypać solą i pieprzem, podsmażyć chwilę i podlać wodą. Gotować około 15 minut i włożyć kawałki ryby. Kiedy dorsz będzie gotowy wyjąć go, a sos zmiksować blenderem.
Cukinię pokroić w plasterki, obsypać curry i usmażyć na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Szparagi ułożyć na patelni grillowej, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i ugrillować. Dorsza podawać z grillowanymi warzywami i sosem. Smacznego 🙂
to ja chcę taki obiad na wynos;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak będę w Gdańsku, to wezmę ze sobą 😀
PolubieniePolubienie