Dorsz z grillowanymi warzywami

Składniki:

polędwica z dorsza, po kawałku na osobę

1 młoda cukinia

1 pęczek zielonych szparagów

1 średni por

1 marchewka

sól, pieprz

curry

przyprawa do ryb

olej

Przygotowanie:

Kawałki dorsza obsypać przyprawą do ryb i odłożyć. Pora posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, wrzucić na średnio rozgrzaną oliwę, posypać solą i pieprzem, podsmażyć chwilę i podlać wodą. Gotować około 15 minut i włożyć kawałki ryby. Kiedy dorsz będzie gotowy wyjąć go, a sos zmiksować blenderem.

Cukinię pokroić w plasterki, obsypać curry i usmażyć na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Szparagi ułożyć na patelni grillowej, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i ugrillować. Dorsza podawać z grillowanymi warzywami i sosem. Smacznego 🙂

dorsz ze szparagami

3 uwagi do wpisu “Dorsz z grillowanymi warzywami

Dodaj komentarz