Składniki:
1 jogurt naturalny
2 jajka
4-5 łyżek mąki
10 dkg szynki drobiowej
1 cebula
15 dkg pieczarek
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić solą i pieprzem. Ser i szynkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać mąkę, pieczarki, szynkę i ser. Całość doprawić i wymieszać. W razie potrzeby dodać mąki lub wody. Ciasto nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego 🙂
Bardzo lubię takie placuszki 🙂 Pyszności 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zawsze można wykorzystać to, co akurat w lodówce 🙂
PolubieniePolubienie
ale fajne, wypróbuję 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Polecam 🙂
PolubieniePolubienie