Placuszki szynkowe

Składniki:

1 jogurt naturalny

2 jajka

4-5 łyżek mąki

10 dkg szynki drobiowej

1 cebula

15 dkg pieczarek

5 dkg sera żółtego

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić solą i pieprzem. Ser i szynkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać mąkę, pieczarki, szynkę i ser. Całość doprawić i wymieszać. W razie potrzeby dodać mąki lub wody. Ciasto nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego 🙂

placuszki z szynką

5 uwag do wpisu “Placuszki szynkowe

Dodaj komentarz