Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
250 g szynki
kawałek pora
2 liście jarmużu
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, podsmażyć. Pora i jarmuż umyć i pokroić, dodać do szynki i podsmażyć, doprawić i zestawić z palnika. Całe jajka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę, dodać mąkę i szynkę z warzywami i dokładnie wymieszać. Masę wlać do naczynia do zapiekana, wierzch posypać przyprawami, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Upieczony omlet podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂
ale puchaty:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W sam raz na zimowe śniadanie 😉
PolubieniePolubienie