Omlet biszkoptowy z szynką

Składniki:

5 jajek

5 łyżek mąki

250 g szynki

kawałek pora

2 liście jarmużu

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, podsmażyć. Pora i jarmuż umyć i pokroić, dodać do szynki i podsmażyć, doprawić i zestawić z palnika. Całe jajka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę, dodać mąkę i szynkę z warzywami i dokładnie wymieszać. Masę wlać do naczynia do zapiekana, wierzch posypać przyprawami, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Upieczony omlet podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂

omlet z szynką

4 uwagi do wpisu “Omlet biszkoptowy z szynką

Dodaj komentarz