Ciasto z truskawkami
Z wierzchu kruchutkie, a w środku wilgotne 🙂
Składniki
ciasto kruche:
200g mąki
3 łyżki cukru pudru
1 jajko
150g margaryny
środek ciasta:
100g margaryny
4 jajka
100g cukru pudru
100ml jogurtu naturalnego
1 cukier waniliowy
150g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
300g truskawek
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki. Margarynę rozpuścić, dodać żółtka jajek, oba cukry i ubić na pianę. Zmiksować z jogurtem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać i na na końcu połączyć z pianą z białek. Ciasto kruche rozwałkować i wyłożyć nim do 3/4 wysokości tortownicę o średnicy 23 cm. Na ciasto kruche wylać ciasto jogurtowe i ułożyć na nim truskawki.
Piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂
bardzo smakowite!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z truskawkami wszystko dobre 😀
PolubieniePolubienie
Milusio Cię zobaczyć i usłyszeć
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To stary filmik 🙂 Dawno nic w kuchni nie nagrywałam )
PolubieniePolubienie
A nagrasz jeszcze coś?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie wiem, na razie brak weny do gotowania. Bardziej do podróży i do Euro 😀 A więcej moich podróży na IG @kate.little.trips 🙂
PolubieniePolubienie
Czyli gdzie? bo nie mogę znaleźć
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Na instagramie 🙂
PolubieniePolubienie
A jest znalazłem i jestem zachwycony twoją osobą 😍
PolubieniePolubione przez 1 osoba
😊
PolubieniePolubienie
👍
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Bardzo ciekawy przepis,połączenie kruchego i jogurtowego ciasta. Kasia jesteś prawdziwą mistrzynią 😘
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tam, bez przesady 🙂
PolubieniePolubienie