Składniki:
100 g mąki
1 szklanka mleka
1 jajko
500 g odgotowanych grzybów
1 cebula
natka pietruszki
sól, pieprz
olej
słodka papryka, zioła
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z mlekiem, jajkiem i przyprawami. Usmażyć naleśniki, mi wyszło 8. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby podsmażyć 5 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać jak krokiety. Naleśniki z grzybami obsmażyć z każdej strony i od razu podawać. Smacznego 🙂
Składniki na 2 porcje
- Mąka: 100g / 364 kcal
- Mleko 0.5%: 250g / 90 kcal
- Grzyby: 500g / 110 kcal
- Cebula: 100g / 40 kcal
- Jajko: 1 sztuka / 60g / 85 kcal
- Pietruszka (natka): 30g / 10 kcal
699 kcal łącznie
Węglowodany: 113 g
Tłuszcze: 7 g
Białko: 41 g
349 kcal / porcja
Węglowodany: 56 g
Tłuszcze: 3 g
Białko: 20 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
bardzo apetyczne!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mojemu mężowi by smakowały. On uwielbia grzyby. Sama z ciekowości spróbuję.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
I takie naleśniczki to rozumiem:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 😘
PolubieniePolubienie