Naleśniki z grzybami

Składniki:

100 g mąki

1 szklanka mleka

1 jajko

500 g odgotowanych grzybów

1 cebula

natka pietruszki

sól, pieprz

olej

słodka papryka, zioła

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z mlekiem, jajkiem i przyprawami. Usmażyć naleśniki, mi wyszło 8. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby podsmażyć 5 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać jak krokiety. Naleśniki z grzybami obsmażyć z każdej strony i od razu podawać. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Mąka: 100g / 364 kcal
  • Mleko 0.5%: 250g / 90 kcal
  • Grzyby: 500g / 110 kcal
  • Cebula: 100g / 40 kcal
  • Jajko: 1 sztuka / 60g / 85 kcal
  • Pietruszka (natka): 30g / 10 kcal

699 kcal łącznie
Węglowodany: 113 g
Tłuszcze: 7 g
Białko: 41 g

349 kcal / porcja
Węglowodany: 56 g
Tłuszcze: 3 g
Białko: 20 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

6 uwag do wpisu “Naleśniki z grzybami

Dodaj komentarz