Ostrobok w warzywach

Ostrobok w warzywach

SKŁADNIKI:

1 ostrobok 35-40 dkg

2 pomidory

1/2 żółtej papryki

1/2 małej cukinii

1 cebula

2 ząbki czosnku

kilka oliwek

sól, pieprz

przyprawa do ryb

cytryna

 

Rybę skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na golącym oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku cukinię. Doprawić. Podsmażyć kilka minut, włożyć na patelnię rybę i przykryć. Po 10 minutach rybę przekręcić. Sos co jakiś czas mieszać, żeby się nie przypalił. Po kolejnych 10 minutach sos przełożyć na talerz, na sosie ułożyć rybę. Smacznego

Dodaj komentarz