Ostrobok w warzywach
SKŁADNIKI:
1 ostrobok 35-40 dkg
2 pomidory
1/2 żółtej papryki
1/2 małej cukinii
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka oliwek
sól, pieprz
przyprawa do ryb
cytryna
Rybę skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na golącym oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku cukinię. Doprawić. Podsmażyć kilka minut, włożyć na patelnię rybę i przykryć. Po 10 minutach rybę przekręcić. Sos co jakiś czas mieszać, żeby się nie przypalił. Po kolejnych 10 minutach sos przełożyć na talerz, na sosie ułożyć rybę. Smacznego