Łatwe w przygotowaniu i smaczne. Świetnie się prezentują na stole. U mnie obowiązkowo przygotowywane na każde większe spotkanie. Koniecznie spróbujcie, tylko pamiętajcie, żeby poprosić w mięsnym o bardzo cienkie plasterki szynki, żeby się łatwo zwijały 🙂
(Rolls with ham)
Składniki / Ingredients:
15 plasterków szynki / 15 slices ham
5 jajek ugotowanych na twardo / 5 hard-boiled eggs
15 dkg sera żółtego / 15 dkg cheese
1-2 łyżki majonezu / 1-2 tbsp mayonnaise
1 łyżka jogurtu / 1 tbsp natural yogurt
sól, pieprz / salt, pepper
Sposób przygotowania / Method:
Jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, a ser na drobnym, a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na plasterki szynki i zawijać. Smacznego 🙂
Eggs and cheese grate and mix with mayonnaise and yogurt. Season to taste. Put filling on ham and roll. Decarate with herbs and sliced tomato.
4 uwagi do wpisu “Roladki z szynki”