Roladki z szynki

Łatwe w przygotowaniu i smaczne. Świetnie się prezentują na stole. U mnie obowiązkowo przygotowywane na każde większe spotkanie. Koniecznie spróbujcie, tylko pamiętajcie, żeby poprosić w mięsnym o bardzo cienkie plasterki szynki, żeby się łatwo zwijały 🙂

(Rolls with ham)

Składniki / Ingredients:

15 plasterków szynki / 15 slices ham

5 jajek ugotowanych na twardo / 5 hard-boiled eggs

15 dkg sera żółtego / 15 dkg cheese

1-2 łyżki majonezu / 1-2 tbsp mayonnaise

1 łyżka jogurtu / 1 tbsp natural yogurt

sól, pieprz / salt, pepper

 

Sposób przygotowania / Method:

Jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, a ser na drobnym, a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na plasterki szynki i zawijać. Smacznego 🙂

Eggs and cheese grate and mix with mayonnaise and yogurt. Season to taste. Put  filling on ham and roll. Decarate with herbs and sliced tomato.

4 uwagi do wpisu “Roladki z szynki

Dodaj komentarz