Kotleciki jajeczne

 

Smaczny, bezmięsny obiad

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo i 1 surowe

100 g pieczarek

1 cebulka

1 kromka czerstwego chleba

2 łyżki posiekanego koperku

sól, pieprz

bułka tarta do panierowania

 

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę zeszklić. Jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać pieczarki, cebulę, koperek i surowe jajko. Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do masy jajecznej. Całość doprawić sola i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i rzodkiewki. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VI

Dodaj komentarz