Deser kawowy z bezami i wiśniami

Kawowy serek w połączeniu ze słodką bezą i kwaskowatymi wiśniami – zestaw idealny 🙂

Deser kawowy z bezami i wiśniami

Składniki

serek śmietankowy 350 g

mleko 2 % 1/2 szklanki

żelatyna spożywcza 2 łyżeczki

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki

cukier waniliowy 1 opakowanie

wiśnie mrożone ok. 100 g

cukier trzcinowy 2 łyżki

orzechy włoskie do dekoracji

Sposób przygotowania

Do mleka wsypać żelatynę i kawę, kiedy żelatyna spęcznieje całość rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Serek naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i żelatyną. Odstawić do lodówki, do stężenia, na co najmniej pół godziny.

Wiśnie wrzucić do rondelka, wsypać cukier, gotować do zgęstnienia soku. Wystudzić.

Do pucharków nakładać po łyżce kremu, pokruszone bezy i resztę kremu. Wierzch udekorować wiśniami i orzechami. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego 🙂

DSC_0475dsc_6723
Wiosenne słodkości 2016

Reklamy

5 uwag do wpisu “Deser kawowy z bezami i wiśniami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s