Jeśli myślicie, że kanapka nie może być niczym wyjątkowym, to spróbujcie TEJ kanapki, zapewniam Was – niebo w gębie 🙂
Składniki:
12 kromek chleba tostowego
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 op łososia wędzonego (100 g)
1 serek kanapkowy śmietankowy
roszponka
1 większy pomidor
oliwki
sos:
2 łyżki pasty tahini
1 ząbek czosnku
chili w proszku lub w nitkach
sól i pieprz
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Tahinę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami, dodać ok. 3 łyżki wody i połączyć. Chleb tostowy opiec na patelni grillowej. Roszponkę opłukać i osuszyć, pomidora obrać i pokroić w plastry, oliwki przekroić wzdłuż na pół. Chleb posmarować sosem z tahini, na to ułożyć plastry łososia lub łyżkę tuńczyka oraz pomidora. Na drugą kromkę nałożyć serek i oliwki oraz sałatę. Kromki złożyć i docisnąć. Przekroić na pół i zajadać 🙂
takie kanapki to ja kocham:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja do tej lubiła kanapki, ale teraz to też je kocham 🙂
PolubieniePolubienie