z owocowym dodatkiem 🙂
Składniki do kupienia w Almie
1 pojedynczy filet z kurczaka
1/2 cukinii
1 biała papryka
1/3 bakłażana
1 czerwona cebula
2-3 krążka ananasa w zalewie
2-3 połówki brzoskwiń w syropie
sól, pieprz
marynata do kurczaka:
4-5 łyżek oleju
sok z 1/2 cytryny
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
3 liście laurowe
1 płaska łyżeczka cukru
1 płaska łyżeczka soli
Sposób przygotowania
Składniki marynaty wymieszać. Kurczaka pokroić w plastry i wymieszać z marynatą, odstawić do lodówki na około godzinę. Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić i dodać do kurczaka, wymieszać, żeby też pokryły się marynatą. Plastry warzyw i kurczaka smażyć na patelni grillowej, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Do kurczaka z warzywami dodać pokrojoną w krążki cebulę i pokrojone w kostkę owoce. Całość wymieszać, skropić oliwą i doprawić do smaku.