Małe co nieco na zimno z owocami z własnego ogródka 🙂
Składniki:
30 dkg porzeczek (pól na pół czarne i czerwone)
po łyżce cukru kryształy i cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego (400g)
1 łyżka żelatyny
1 galaretka na 1,5 szklanki wody
1/2 szklanki śmietany 12 %
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuszczamy i studzimy.
Owoce zagotowujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Blendujemy i przecieramy przez sitko. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy.
Galaretkę przelewamy do 3 (średnica 13 cm) wyłożonych folią spożywczą foremek na tarta letki. Odstawiamy do stężenia.
Serek miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodajemy mus porzeczkowy, miksujemy do połączenia.
Na stężałą galaretkę wylewamy masę serową i odstawimy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Smacznego 🙂
wpadam na ten deser:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie