Składniki
0,5 kg szynki wieprzowej
0,5 kg fasolki
0,3 kg pieczarek
1 czerwona papryka
1-2 ogórki małosolne
1 cebula
sól, pieprz
słodka papryka, chili
2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
listki oregano i bazylii
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, posypać przyprawami, dodać pastę paprykową, podsmażyć, a następnie zalać wrzątkiem i przykryć. Dusić aż mięso zacznie mięknąć.
Do mięsa dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.
Po około 5 minutach dodajemy pokrojone pieczarki, ogórki i paprykę. Mieszamy, przykrywamy i dusimy aż warzywa się ugotują. Dodajemy porwane listki ziół i przyprawiamy do smaku. Gotowe 🙂
na taki pochmurny i chłodny dzień jak dziś super pomysł:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pogoda senna dzisiaj strasznie, ale z dwojga złego już wolę żeby padało, niż żeby była taka susza jak w zeszłym roku. Już się nawet grzyby pokazały 😀 W sobotę jedziemy rozpocząć sezon 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszny gulasz.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Mniam mniam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba