Gulasz z szynki z warzywami

Składniki

0,5 kg szynki wieprzowej

0,5 kg fasolki

0,3 kg pieczarek

1 czerwona papryka

1-2 ogórki małosolne

1 cebula

sól, pieprz

słodka papryka, chili

2 łyżki łagodnej pasty paprykowej

listki oregano i bazylii

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, posypać przyprawami, dodać pastę paprykową, podsmażyć, a następnie zalać wrzątkiem i przykryć. Dusić aż mięso zacznie mięknąć.

Do mięsa dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.

Po około 5 minutach dodajemy pokrojone pieczarki, ogórki i paprykę. Mieszamy, przykrywamy i dusimy aż warzywa się ugotują. Dodajemy porwane listki ziół i przyprawiamy do smaku. Gotowe 🙂

Reklamy

7 uwag do wpisu “Gulasz z szynki z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s