Pulpety w sosie ze świeżych pomidorów

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego

1 jajko

1 mała cebula

2 ząbki czosnku

2-3 łyżki kaszy manny

sól, pieprz, chili

mąka do panierowania

sos:

2 średnie cebule

3 ząbki czosnku

ok. 1 kg pomidorów

szczypta cukru

sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszać z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, kaszą manna i przyprawami. Formować pulpety, panierować w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Do pulpetów wrzucić posiekaną cebulę, kiedy się zeszkli  dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a po 2 minutach obrane i pokrojone pomidory. Smażyć około 20 minut aż pomidory się rozpadną. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą.

Warzywa psiankowate 2016

Advertisements

4 uwagi do wpisu “Pulpety w sosie ze świeżych pomidorów

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s