Golonka czosnkowo-lubczykowa

Danie dla wielbicieli konkretnej, mięsnej kuchni 🙂

Składniki:

1 golonka wieprzowa
1/2 główki czosnku
kilka listków lubczyku
1 płaska łyżeczka soli
pieprz

Przygotowanie:

Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. Resztę czosnku rozcieramy z lubczykiem, doprawiamy i smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia. Golonkę przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia odkrywamy, żeby golonka się zrumieniła. Smacznego 🙂

dsc_6372dscn3275

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Golonka czosnkowo-lubczykowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s