Policzki wołowe

policzki-wolowe

Składniki:

ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt)

2 duże cebule

3-4 łyżki mąki

1 łyżka ziół Małgosi Plenus

1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus

sól, pieprz

ostra papryka

Przygotowanie:

Policzki pokroić na pół i natrzeć ziołami i obsypką, następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia do zapiekania i posypać jeszcze odrobiną mieszanek. Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu z mięsa, przełożyć do policzków, podlać wrzątkiem, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę do półtorej. Kiedy mięso będzie miękkie doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Po więcej wspaniałych mieszanek przypraw zapraszam do Galerii Herbat, gdzie znajdziecie i przyprawy, i gotowe mieszanki, które urozmaicą każde danie 🙂

policzki-plenus

5 uwag do wpisu “Policzki wołowe

Dodaj komentarz