Danie łatwe w przygotowaniu, ale dzięki przyprawom bardzo aromatyczne 🙂
Składniki
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 kolorowej papryki
1 mały jogurt maturalny
1 posiekana papryczka chili z nasionkami
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 łyża oleju arachidowego
1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej
1 łyżeczka vegety
pieprz czarny mielony
1 cm korzenia imbiru – starty
3 łyżki ketchupu pikantnego
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie przyprawy i dwie łyżki jogurtu oraz kukurydzę. Wymieszać i wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Tak przygotowane mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażyć 15-20 minut. Patelnie zdjąć z ognia i dodać pozostały jogurt. Dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
uwielbiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
😀
PolubieniePolubienie