Składniki:
ok. 1 kg schabu wieprzowego
2 średnie cebule
1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki
1 serek pesto i rukola Apetina
150 g szpinaku w brykiecie
sól, pieprz
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Schab pokroić w plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, papryki w plasterki.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać plastry schabu i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać paprykę i szpinak i dusić aż szpinak się rozpadnie. Dodać serek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos będzie zbyt rzadki dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 1/2 szklanki wody i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego 🙂
To danie wygląda super! 🙂 Pewnie sos jest pyszny!!! ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 Kremowy i aromatyczny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Muszę koniecznie zrobić w tym tygodniu! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Danie w sam raz dla mnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo smakowite danie i ten kremowy sosik. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam 🙂
PolubieniePolubienie